6.1 C
Chișinău
sâmbătă, 20 aprilie 2024

TradeVille: Investitorii individuali de la BVB ar putea subscrie în jur de 30% la listarea Hidroelectrica

Must read

Investitorii individuali de la BVB ar putea subscrie în jur de 30% dintr-o Ofertă Publică Secundară prin care acţionarul minoritar Fondul Proprietatea (FP) va vinde o participaţie de cel puţin 15% din acţiunile Hidroelectrica, estimează analiştii TradeVille, principalul broker de retail din România.

Potrivit acestora, creşterea cu 24% a numărului de investitori individuali în România în 2021, precum şi interesul ridicat faţă de listările unor companii din sectorul energetic, manifestat prin suprasubscrieri substanţiale, se numără între principalele argumente pentru asigurarea unei tranşe de retail cât mai consistente la listarea Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România şi cea mai profitabilă companie deţinută de Statul român în proporţie de 80%.

„Din moment ce listarea Hidroelectrica este estimată a fi cea mai mare listare de pe BVB şi aşteptarea investitorilor de retail este să aibă acces la o tranşă cât mai consistentă, care s-ar putea situa în jur de 30%, potrivit analizelor TradeVille. Investitorii individuali ar contribui la free float-ul noului emitent, ar ajuta la o evaluare corectă şi ar putea susţine preţul după listare. Mai mult, posibilitatea de a deţine acţiuni la cea mai valoroasă companie din România ar spori interesul românilor pentru piaţa de capital şi ar consolida interesul în creştere pentru plasamentele bursiere, constatat în ultimii ani”, explică Georgiana Androne, Senior Broker, TradeVille

/www.zf.ro/

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article

Descoperă mai multe la Financiarul Moldova ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura