Rareș Huțanu (Bitpanda) – De la startup de apartament la unicorn cu 70 de angajați în București

0
1067

Bitpanda, unicorn austriac care dezvoltă o soluție de investiții, a deschis de curând un birou de dezvoltare în București. Noi am discutat în detaliu cu Rareș Huțanu, românul care a fost printre primii angajați ai companiei și care vrea să dezvolte aici un centru important pentru Bitpanda.

Bitpanda este o platformă care permite utilizatorilor să plaseze investiții în diferite tipuri de asset-uri digitale. Astfel, utilizatorii pot investi în criptomonede, acțiuni, ETF-uri sau metale prețioase, fiind o companie reglementată în Austria.

În luna februarie a acestui an Bitpanda a anunțat că deschide un Talent Hub la București, condus de Rareș Huțanu în calitate de Director of Engineering. Startup-ul primise anterior o investiție de 263 de milioane de dolari și vrea să consolideze echipa de programatori la București cu 70 de persoane până la finalul anului. Rareș e unul dintre primii developeri ai Bitpanda, pe vremea când unicornul era doar într-un apartament din Viena și ne-a povestit în cadrul unui interviu video despre evoluția sa și a companiei.

Talent Hub-ul este situat în clădirea de birouri Unirii View, la doar câțiva pași de centrul Bucureștiului, iar deschiderea acestuia face parte din strategia Bitpanda de a atrage continuu cele mai bune talente din domeniul tech pentru a sprijini dezvoltarea companiei. Echipa locală va construi tehnologii de ultimă generație, cu accent pe creșterea platformei Bitpanda B2B2C White Label, și în același timp, va susține extinderea operațiunilor pentru a oferi o experiență integrată.

Lasă un răspuns