14.4 C
Chișinău
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăUncategorizedImpetum lansează Agista, un fond care vrea să aducă IMM-uri la bursă

Impetum lansează Agista, un fond care vrea să aducă IMM-uri la bursă

-

Impetum Group a lansat Agista, primul fond de investiții din România, cu focus pe piața AeRO, administrată de Bursa de Valori București. Fondul vrea să aduca IMM-urile locale la bursă, să finanțeze și să accelereze creșterea acestora prin intermediul pieței de capital. Agista pornește la drum cu o capitalizare de 25 milioane euro, aproape jumătate din tot capitalul ridicat de companiile listate pe piața AeRO în 2021 și are în plan investiții în 20 companii locale în următorii doi ani, din cele 150 pe care le va analiza.

Reprezentanții Agista spun că lansarea are loc într-un moment în care, deși există bani în piață – 33,5 mld. euro în total în depozite bancare deținute de persoane fizice – aceștia nu ajung la companiile care au nevoie de ei. Deficitul de finanțare de tip equity al IMM –urilor este de 4,64 mld eur.

”Am creat prin Agista un prim instrument instituțional românesc dedicat companiilor robuste care își doresc să se dezvolte prin listarea la bursa locală. O economie solidă are nevoie de companii sănătoase care să performeze eficient susținând dezvoltarea. Credem în economia românească și acționăm în acest sens”, a declarat Andrei Cionca, CEO și cofondator Impetum Group.

www.wall-street.ro/articol/Piete-de-capital/283974/impetum-lanseaza-agista-un-fond-care-vrea-sa-aduca-imm-uri-la-bursa.html

 

donate to mapamond 🌐 media. pick your platform

PayPal me
Stripe
Become a Patron!
skrill [scandinavdk@yahoo.com]

📲+45 41468280

 

Lasă un răspuns

Must Read

”Înțelegi că te vom bate?” Mărturia tânărului de 23 de ani...

0
Andrei a filmat și a criticat o literă. Litera ”Z”, alături de care scria ”Moscova”, într-un autobuz din Tighina, Tiraspol. Ceea ce a urmat...

Descoperă mai multe la Financiarul Moldova ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura