27.2 C
Chișinău
sâmbătă, 23 septembrie 2023

start-up.ro : 9 femei din ecosistem pe care să le urmărești

Must read

Irina Achim

În ecosistemul european al startup-urilor, pentru 2022 vorbim de un 1% din totalul finanțărilor de la fondurile de investiții care au mers către echipele fondate de femei, versus 3% în 2021. Europa nu are niciun unicorn cu o echipă cu fondatori exclusiv femei.

Mai jos avem o listă a câtorva dintre femeile pe care să le urmărești dacă vrei să investești, să creezi o soluție sau să îți faci curaj să găsești un slot în ecosistem.

  1. Carmen Sebe – managing partner și CEO al Seedblink, platforma online de investiții care conectează investitorii cu startup-uri tehnologice. Recent, Seedblink a încheiat un parteneriat cu Goldring prin care startup-urile tech promițătoare și cu ambiții de expansiune internațională din portofoliu să primească un plus de vizibilitate în cadrul comunității de investitori Goldring.

Dacă aveți un startup și vreți să aflați îndeaproape cum puteți avea acces la un număr cât mai mare de potențial susținători, atunci Carmen este persoana potrivită pe care s-o urmăriți.

2. Ilinca Păun – fondator al Bravva Angels, prima comunitate de femei investitor; coach și profesor la The Entrepreneurship Academy, investitor și ambasador al femeilor în business.

Dacă aveți sau știți startup-uri cu actionariat majoritar feminin, Ilinca este persoana pe care s-o urmăriți pentru investițiile pe care alege să le facă, dar și pentru evenimentele dedicate comunității.

  1. Mădălina Seghete – cofondator al unei companii unicorn din SUA, Branch, o aplicație din zona de finance, prin care oamenii au acces instant la împrumuturi. Compania este evaluată la 4 miliarde$.

Dacă vreți să aflați cum arată activitatea și planurile unei femei fondator care a reușit să dea un unicorn Americii, atunci Mădălina este antreprenorul către care trebuie să meargă follow-ul vostru.

mai mult la  start-up.ro

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article