– Kiev. rușii se retrag din toate zonele apropiate Kievului. Din păcate, astăzi au apărut imagini din Bucha, unde armata rusă a ucis oamenii pe stradă în timpul retragerii. Într-un singur clip de 40 de secunde am văzut și numărat 7 civili morți. asta e armata teroristă rusă.

– Kiev. În pădurile din zona NV (apropiere de Ivankiv) armata Ukr a prins din urmă o coloană rusească și a nimicit-o.

– Chernihiv. Și din această zonă s-au retras rușii pentru regrupare.

– Sumy. Armata Ukr a reușit să taie liniile de aprovizionare ale rușilor. Retragerea pentru regrupare va însemna trecerea prin iad pentru ruși.

– Harkov. Orașul este în continuare bombardat de artilerie și avioane, însă rușii nu au reușit niciun avans teritorial.

– Izium. Există informații neconfirmate că rușii au preluat controlul asupra orașului. MoD Ukr a anunțat pierderea controlului total. Astăzi, dar și în următoarele zile vor urma lupte puternice, Izium fiind o localitate de importanță strategică.

– Krîvîi Rih. Orașul natal al președintelui Zelensky a fost bombardat.
– Mariupol. Încă nu este controlat 100% de ruși. Fiecare zi de rezistență a apărătorilor Ukr de acolo înseamnă o bulă de aer pentru Nicolaev și Odesa, dar și o șansa pentru…

-…Herson, unde armata Ukr continuă contraofensiva spre oraș.

– Nicolaev și Odesa. Relativă liniște.

– Belgorod (rusia). Armata Ukr a efectuat un atac pe teritoriul rusiei astăzi, două elicoptere fiind trimise să distrugă un depozit de petrol. Au făcut-o cu succes. Săptămâna asta „o eroare umană” a distrus un depozit de armament din aceeași zonă. Aceste evenimente îngreunează și mai tare capacitatea de atac a rușilor din zona Harkov.


Războiul este departe de a fi gata. Chiar dacă armata Ukr în aceste zile reușește să distrugă disproporționat mai multe forțe ruse decât până acum, ceea ce este o veste excelentă, axa Harkov-Donbas este una supusă unui stres ridicat, care doar se va intensifica în următoarele zile.

Target-ul? 9 mai. Până atunci kremlinul trebuie să aibă o victorie de livrat rușilor.
Astăzi ați văzut câte lături s-au aruncat în capul meu pentru că am avut impertinența de a-mi arăta dorința de a susține efortul de război al armatei Ukr. Vă dau o veste: am primit o ofertă, am acceptat-o. Mașina nu mai e de vânzare, mâine practic se va livra. Mai multe, mâine. Pe scurt, nu pot putiniștii înjura cât putem noi conlucra. Nu pot putinișii urla, cât putem noi contracara. Este încă o dovadă că e nevoie de fiecare voce în acest război informațional de care am avertizat de la începutul războiului cald.

Slava Ukraini!

 

Lasă un răspuns