7.7 C
Chișinău
miercuri, 28 februarie 2024

Miliardar ruinat de piața cripto. A pierdut 14,6 miliarde de dolari într-o singură zi

Must read

Directorul general al FTX, Sam Bankman-Fried, a dispărut din Bloomberg Billionaires Index, după ce averea sa personală estimată s-a prăbușit cu aproape 94%, ajungând la 991,5 milioane de dolari într-o singură zi.

Directorul general al Binance, Changpeng „CZ” Zhao, a anunțat marți că a încheiat un acord provizoriu pentru a achiziționa FTX, după ce au crescut îngrijorările legate de aparenta insolvență a bursei cu sediul în Bahamas, ceea ce a dus la o încetinire a retragerilor și la o cădere liberă a prețului token-ului nativ al FTX.

Înainte de criza de lichidități a companiei sale, Bankman-Fried avea o valoare estimată la 15,2 miliarde de dolari, dar, potrivit Bloomberg, 14,6 miliarde de dolari au fost șterse peste noapte.

Ascensiunea rapidă a lui Bankman-Fried către succesul financiar, combinată cu relativa sa tinerețe și cu personalitatea sa excentrică – inclusiv presupusa sa înclinație de a dormi pe un beanbag (fotoliu de puf) în biroul său – a făcut din SBF unul dintre cei mai îndrăgiți oameni din industria criptografică.

newsweek.ro/international

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article

Descoperă mai multe la Financiarul Moldova ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura