Maia Sandu la ONU: „Prezența ilegală a trupelor militare ruse în regiunea transnistreană ne încalcă neutralitatea”

0
302
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a cerut miercuri, la Adunarea Generală ONU, retragerea trupelor ruse din Transnistria și distrugerea munițiilor din depozitul de la Cobasna, „care reprezintă o amenințare la adresa securității și a mediului întregii regiuni”.
Ea a amintit că Moldova, o țară cu aproape trei milioane de locuitori, a fost tranzitată de peste jumătate de milion de refugiați care au fugit de războiul din Ucraina. „Atunci când Rusia a pornit războiul împotriva Ucrainei, am muncit mai mult ca niciodată pentru a menține pacea pe malurile râului Nistru.
Am făcut tot posibilul pentru a ne asigura că toți cetățenii Moldovei, inclusiv cei care locuiesc în regiunea separatistă, continuă să se bucure de pace. Prezența ilegală a trupelor militare ruse în regiunea transnistreană ne încalcă neutralitatea și crește riscurile de securitate pentru țara noastră.
Cerem retragerea completă și necondiționată a trupelor ruse. Facem apel la distrugerea muniției din depozitele de la Cobasna, care reprezintă o amenințare la adresa securității și a mediului întregii regiuni”, a declarat Maia Sandu miercuri, la Dezbaterea generală din cadrul celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, potrivit transcrierii publicate de Administrația Prezidențială de la Chișinău.

Citește mai mult la:   /www.digi24.ro/stiri/externe/

Lasă un răspuns