Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a dat afară pe Pavel Abraham, din comisia formată de Ministerul Justiției de la Chișînău, care urmează să desemneze judecătorul Republicii Moldova la CEDO.

Președinția Moldovei a menționat că Abraham are probleme cu integritatea.

”În contextul concursului în desfășurare pentru funcția de judecător la CEDO din partea Republicii Moldova, doamna Președintă a retras membrul desemnat anterior de către Igor Dodon în comisia de concurs, domnul Pavel Abraham, din cauza unor dubii rezonabile cu privire la integritatea acestuia.

Ministerul Justiției, unde un fost ministru al proruşilor lui Dodon încă mai are putere de influenţă, refuză să îl înlocuiască pe Abraham. Vineri, Ministerul Justiției a anunțat pe Facebook că Abraham figurează în continuare în comisie.

Sorin Ioniță (Expert Forum) a explicat culisele acestui nou conflict de la Chișînău, în care este implicat Pavel Abraham.

„Dacă vă întrebați ce mai face Pavel Abraham, miliţianul anilor ’80-’90, cadrist în MAI, pe vremea lui Ceaușescu, apoi ciomag al PSD în Poliție, avocat al interlopilor și stâlp al anti-reformelor pe Antene TV, aflați că fericeşte Republica Moldova ca membru în comisia care va selecta judecătorul lor la CEDO.

Maia Sandu l-a dat afară pe Pavel Abraham

Lasă un răspuns