30 C
Chișinău
marți, 16 iulie 2024

„Festivalul Hortensiei” (Ajisai Matsuri), organizat de Centrul de Studii Româno-Japoneze „Angela Hondru”

Must read

Pe 13 și 14 iunie a avut loc „Festivalul Hortensiei” (Ajisai Matsuri), organizat de Centrul de Studii Româno-Japoneze „Angela Hondru”, din cadrul Universității Româno-Americane ” (CSRJ-AH), eveniment în cadrul căruia domnul Consilier Tasuo Kitagawa a susținut un discurs. Anul acesta, care marchează al 19-lea an de la înființarea CSRJ-AH, au avut loc expoziții și spectacole de cultură japoneză.
Expoziția „Dincolo de granițele lumii plutitoare”, din data de 13 iunie, a prezentat fotografii ale artistului Keiichiro Matsuo, aranjamente ikebana create de Andreea Georgescu, lucrări de mari dimensiuni din hârtie, realizate de Alexandra Baranyi (artist origami), kimono-uri semnate Laura Caraman, precum și o expozitie de tablouri despre geisha, a pictorului Daniel Cherecheș. În alocațiunea sa, domnul Consilier Kitagawa și-a exprimat recunoștința față de CSRJ-AH pentru găzduirea evenimentului și speranța că acesta va aprofunda înțelegerea față de Japonia și va duce la noi descoperiri despre cultura japoneză.
Următoarea zi, pe 14 iunie, a avut loc o ceremonie de premiere a celor mai buni 10 cursanți ai Centrul de Studii Româno-Japoneze „Angela Hondru”, iar domnul Consilier Kitagawa a rostit câteva cuvinte de încurajare cu această ocazie.
În cadrul „Festivalului Hortensiei” (Ajisai Matsuri), au fost prezentate, de asemenea, aranjamente florale ikebana și evenimente susținute de maestrul Tenkeii Nomura, spectacole de dans japonez, ritmul tobelor japoneze, mânuite de membrii trupei „Kodama Taiko” și demonstrații de kimono, iar, la final, un moment inedit, trei geishe din faimosul cartier Pontocho din Kyoto, aflate pentru prima data în România, au oferit un spectacol extraordinar de muzică și dans tradițional japonez.
6月13日、14日にルーマニア・アメリカ大学「アンジェラ・ホンドル 」ルーマニア・日本研究センター(CSRJ)主催の「あじさい祭り」が開催され、北川参事官が挨拶をしました。
同センターが設立されて19年目を迎えた今年は展示会や日本文化ショーが行われました。
credits:Udrescu Ovidiu
- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article

Descoperă mai multe la Financiarul Moldova ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura