36.2 C
Chișinău
duminică, 14 iulie 2024

Efectele colapsului Silicon Valley Bank în Europa: Companiile tech din Marea Britanie sunt la „risc” și ar putea avea probleme cu lichiditatea

Must read

Companiile de tehnologie din Marea Britanie sunt expuse unui „risc serios” din cauza intrării în insolvență a filialei britanice a Silicon Valley Bank (SVB), după ce firma mamă a intrat în ceea ce putem numi cel mai mare faliment al unei bănci americane de la criza financiară din 2008. Deși SVB are o prezență limitată în Marea Britanie și nu îndeplinește funcții critice pentru sistemul financiar. Cu toate acestea, colapsul firmei mamă ar putea avea un impact semnificativ asupra start-up-urilor din domeniul tehnologiei care activează în Regatul Unit, scrie The Independent.

Banca Angliei a anunțat că Silicon Valley Bank UK Limited va intra în procedură de insolvență bancară, ca urmare a falimentului grupului mamă, Silicon Valley Bank. O procedură de insolvență bancară ar însemna că deponenții eligibili sunt plătiți de FSCS (Sistemul de compensare a serviciilor financiare) cât mai repede posibil, până la limita de 85.000 de lire sterline sau până la 170.000 de lire sterline pentru conturile comune, potrivit informațiilor oficiale regăsite pe site-ul oficial al Guvernului britanic.

/www.wall-street.ro/

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article

Descoperă mai multe la Financiarul Moldova ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura