TVR Moldova : Producătorii din Republica Moldova vor putea exporta mere în Israel

0
60

Producătorii din Republica Moldova vor trebui să respecte mai multe cerinţe, pentru ca să poată exporta mere în stare proaspătă în Israel.

Prin urmare, producătorii vor trebui să utilizeze un material de ambalare nou, iar fiecare recipient va trebui să fie marcat cu următorul text: ţara de origine, denumirea soiului, denumirea producătorului şi numărul de înregistrare ANSA (Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor). Fiecare lot va fi marcat cu o etichetă „aprobată pentru Israel”.

Totodată, va fi necesară inspecţia fitosanitară în livadă în perioada de vegetaţie pentru a depista organismele dăunătoare, iar inspecţia vizuală înainte de export va prezenta controlul la 2% din fructele lotului.

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor atenţionează că, prezenţa unuia dintre dăunătorii de relevanţă fitosanitară pentru Israel, atât în livadă, cât şi depistat în timpul inspecţiei fructelor înainte de export, pentru perioada sezonului, va conduce la rebutul lotului infectat şi la renunţarea la export a fructelor din livada unde a fost depistat dăunătorul.

În 2017  Republica Moldova a exportat 177 mii tone de mere, dintre care 173 mii tone au fost livrate în Federaţia Rusă. În România au fost exportate trei mii tone de mere, în Belgia – 38 tone, în Italia – 41 tone, în Georgia – 42 tone, iar în Slovacia 20 tone.

mai mult la :  tvrmoldova.md/economic/producatorii-din-republica-moldova-vor-putea-exporta-mere-in-israel/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here