Transferurile bănești în favoarea persoanelor fizice s-au apropiat de 1 miliard de dolari SUA, în nouă luni

0
40

Chişinău, 26 oct. /MOLDPRES/. Transferurile bănești în favoarea persoanelor fizice în valoare netă au depășit, în nouă luni ale acestui an, 955 milioane de dolari SUA. Remiterile s-au menținut pe o rată înaltă de creștere pe parcursul anului 2018 și au atins o medie de 9,5 la sută față de ianuarie-septembrie anul trecut, potrivit datelor Băncii Naționale a Moldovei, făcute publice astăzi, informează MOLDPRES.

Volumul transferurilor băneşti din străinătate în favoarea persoanelor fizice prin intermediul băncilor din Republica Moldova a revenit pe creșterea puternică dinaintea crizei provocată de „furtul miliardului”. Maximul pentru această perioadă a fost atins în luna mai, când de peste hotare au fost transferate mijloace bănești în sumă echivalentă cu 126 milioane de dolari. În luna septembrie, însă s-a înregistrat o scădere a remiterilor cu 11 la sută față de perioada similară a anului precedent.

Potrivit BNM, în luna septembrie 2018, prin intermediul băncilor licențiate au fost transferate din străinătate în favoarea persoanelor fizice mijloace bănești în valoare netă de 97,38 milioane de dolari SUA. În ultimele trei luni remiterile au avut o tendință de scădere, de la 115,66 milioane în luna iulie, până la 97,38 milioane în septembrie. În trimestrul trei 2017 acestea au avut un trend invers celui din acest an, de creștere.

Conform provenienței geografice, 42,9 la sută din transferurile în favoarea persoanelor fizice provin din Uniunea Europeană, 26,2 la sută din CSI și 30,9 la sută din restul lumii.

mai mult la :  www.moldpres.md/news/2018/10/26/18009637

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here