15 C
Chișinău
vineri, 19 aprilie 2024

De câți oameni ar fi nevoie pentru a pune bazele unei colonii marțiene? Roverul indian a început deja misiunea de explorare a Polului Sud selenar

Must read

De câți oameni ar fi nevoie pentru a pune bazele unei colonii marțiene?

În mod normal, atunci când se vorbea despre coloniștii din paleolitic, acei pionieri ai umanității care au pus pentru prima dată piciorul pe varii continente, se spunea că numărul ideal al membrilor unei comunități ar fi trebuit să fie undeva în jur de 250 de indivizi. Asta pentru a asigura, în primul rând, diversitatea genetică. Apoi, pentru a acoperi nevoile pe termen lung ale comunității.

Se pare că ar putea funcționa și cu mai puțini indivizi. Mult mai puțini. Cel puțin asta susține un grup de specialiști de la Universitatea George Mason din Virgina, SUA. Oamenii ăștia au realizat o serie de simulări computerizate pentru a afla cum stă treaba. Iar rezultatul l-au publicat, deocamdată în forma pre-print, pe platforma ArXiv.

….

Roverul indian a început deja misiunea de explorare a Polului Sud selenar

Până la coloniile de pe Marte mai avem un pas micuț. Acela de a construi o bază permanentă pe Lună. Iar până la baza asta, trebuie să și explorăm ce e acolo, ca să știm pe ce ne bazăm. Iar de treaba asta se ocupă, momentan, singura națiune care a și reușit să trimită acolo o sondă și un rover, India. Ca să fi mai exacți, la circa 600 de kilometri de Polul Sud.

https://science.hotnews.ro/stiri-stiintele_vietii-26483679-science-report-cati-oameni-nevoie-pentru-pune-bazele-unei-colonii-martiene-roverul-indian-inceput-deja-misiunea-explorare-polului-sud-selenar-houston-avem-problema.htm

 

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article

Descoperă mai multe la Financiarul Moldova ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura