SRI: TREI SERVICII SECRETE DIN RUSIA AU ATACAT ROMANIA

    0
    127
    Șeful Centrului Național Cyberint, general de brigadă Anton Rog, din Serviciul Român de Informații (SRI), spune că trei servicii de informații ale Rusiei au atacat cibernetic România după ce președintele rus Vladimir Putin a dat ordin ca Rusia să invadeze Ucraina.

    Declarația a fost făcută pentru canalul StakeBorg, transmite site-ul Digi 24.

    „Toate cele 3 servicii de informații din Rusia, FSB, GRU și SVR, au atacat instituții importante din Guvernul României cu un malware complex de tip Advanced Persistent Threat (APT). E un malware care nu face zgomot, care rămâne foarte mult în rețele, care are niște metode extrem de inovative de a fura date și care stă acolo pentru foarte mult timp”, a spus Anton Rog.

    FSB este serviciul de informații interne al Rusiei. SVR este serviciul de informații externe, iar GRU este serviciul de informații al armatei.

    „Până să înceapă războiul din Ucraina, erau două servicii care ne bâzâiau într-una – GRU cu APT28 și FSB, cu un malware mult mai complex. GRU e mai zgomotos, e de la armată. FSB e mai stilat și cu un malware mai complex. De când a început războiul, a venit și SVR, cu APT29. Advanced Persistent Threat este o grupare de criminalitate cibernetică finanțată și coordonată de un serviciu de informații, de statul respectiv. Noi îl numim în limbaj de lemn actor statal”, a explicat el.

    /romania.europalibera.org/

    Lasă un răspuns