18.2 C
Chișinău
joi, 28 martie 2024

Cum va „modela” inteligența artificială „societatea viitorului”

Must read

Alexandru Lazescu

Inteligența artificială ar putea avea efecte devastatoare pentru societate și va defini foarte probabil viitorul geopoliticii global.

Într-o proporție considerabilă, sistemele bazate pe inteligență artificială ar putea înlocui contabilii, matematicienii, traducătorii, chiar scriitorii, și aproape 20% din întreaga forță de muncă din Statele Unite, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania și OpenAI. Locurile de muncă care presupun procesarea informațiilor – precum specialiștii în relații publice, grefierii sau inginerii blockchain sunt printre cele mai expuse.

… În 2017, Beijingul își anunțase deja planurile de a deveni liderul mondial în domeniul inteligenței artificiale până în 2030. Și este posibil să atingă acest obiectiv chiar mai devreme, avertizează Eric Schmidt. Care crede că e vorba de un pericol existențial pentru America și pentru Occident, în general. Deocamdată, China a devenit lider mondial în domeniul tehnologiei de supraveghere bazate pe inteligență artificială, pe care o folosește pentru controlul intern al populației, dar o și vinde guvernelor autoritare din străinătate pentru a le atrage în sfera sa de influență…

 

mai mult la :  /revista22.ro/

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article

Descoperă mai multe la Financiarul Moldova ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura